artikel

Ultiem gastheerschap

Horeca

De abonnees van dit mooie blad weten dat we diverse top 100-lijsten publiceren door het jaar heen. De Misset Horeca Café Top 100 is de oudste van deze verkiezingen. De belangrijkste redenen om deze lijst te publiceren: inspiratie voor vakgenoten en het stimuleren van de branche als geheel.

Ultiem gastheerschap

De gedachte daarachter is dat de échte toppers voorop blijven lopen en met liefde hun vak uitoefenen, ook als het economisch even tegenzit. Dit betekent niet dat de cafés die zijn opgenomen in dit illustere gezelschap perfect zijn. De jury is ook dit jaar gelukkig weer kritisch geweest op de kasteleins en hun bedrijven. Lees die kritische noten eens goed door. En vooral: spiegel ze aan uw eigen zaak, uw eigen personeel en uw eigen inrichting.

Dé bindende factor van de hoogste geklasseerde cafés is ultiem gastheerschap. De gasten staan centraal en het café staat in dienst van de gasten. De begroeting bij binnenkomst, de wijze en snelheid van bediening, de kennis van de dranken en hapjes, dit alles leidt tot die moeilijk te beschrijven begrippen als sfeer en de ziel van het café. Zo ongrijpbaar, maar o zo belangrijk.

Wetende dat de wereld verandert. Op welke trends wil je wel of niet inspelen? Hoe ga je om met overheden? Hoe kun je samenwerken met collega’s om gezamenlijk activiteiten te ontplooien? Welke activiteiten organiseer je helemaal zelf om je vaste gasten aan je te binden of nieuwe gasten naar binnen te krijgen? Wat doe je met hapjes, schuif je op naar een eetcafé? Vragen waarover de ondernemende cafébaas van nu moet nadenken en een antwoord op moet formuleren.

Vragen waarop de nummer 1 van de Misset Horeca Café Top 100 een antwoord heeft gevonden. Bij de Groene Weide is nagedacht over alle hele en halve trends die cafés raken. Er zijn keuzes gemaakt en oplossingen bedacht. Het café heeft zich ontwikkeld. Al jaren wordt geinnnoveerd en nagedacht over verbeteringen. Maar vooral: eigenaar en personeel stralen uit dat elk bezoek van iedere gast een waar genoegen moet zijn. Als gast is het onmogelijk om niet te worden geraakt door de sfeer die er hangt.

Welverdiende felicitaties voor Hessel en zijn mensen, die de besten zijn in de editie van dit jaar. Maar natuurlijk gaan de felicitaties ook uit naar al die andere cafés in deze lijst. Zij behoren tot de top van wat Nederland op dit vlak te bieden heeft. Felicitaties ook voor alle ondernemers die zich rekenschap geven van de kritische noten in deze uitgave en de lat voor zichzelf nog wat hoger leggen om op die manier wellicht volgend jaar een gooi te doen naar een positie in deze lijst. Ik wens ze veel succes!

Geert van den Bosch

(0314) 34 97 21

geert.van.den.bosch@reedbusiness.nl

Reageer op dit artikel