artikel

Verhuur van steps levert extra omzet op

Horeca

Cafetariahouder Gert Jan Keizer en zijn vrouw Marja van Kwalitaria Rimi in Ede verhuren sinds begin van dit jaar steps vanuit hun cafetaria. Dat zorgt niet alleen voor extra omzet maar ook voor klandizie uit het hele land.

Verhuur van steps levert extra omzet op

‘In 1984 zijn mijn vrouw en ik samen op vakantie geweest op de step’, vertelt Gert Jan Keizer. ‘We kregen daar leuke reacties op.’ Toen hij vorig jaar skelters kocht voor zijn kinderen en daar in de winkel steps zag staan kwam hij op het idee voor de stepverhuur.

ToeristenBegin dit jaar startte het echtpaar Keizer met de verhuur van twaalf autopeds met name aan toeristen. Inmiddels is dat aantal uitgebreid naar 25 stuks voor volwassenen en acht voor kinderen. Klanten kunnen voor een bepaalde tijd de step huren. Dat kost bijvoorbeeld 12,50 gulden per uur. ‘In die prijs zit een consumptie van vijf gulden in onze cafetaria’, legt Keizer uit. ‘Klanten kunnen zelf bepalen welke consumptie ze kiezen. De praktijk leert dat mensen meestal meer besteden. Het levert dus extra omzet op.’

Terugverdiend
Hoe groot die extra omzet is, kan de Kwalitaria-houder niet precies zeggen. ‘Ik heb nu al wel de kosten van de aanschaf van de steps terugverdiend.’ Een autoped kost zo’n driehonderd à vierhonderd gulden per stuk. ‘Ik heb wel extra stevige en onderhoudsvriendelijke steps gekocht want ik ben geen fietsenmaker.’ Inmiddels heeft de Edamse cafetariahouder ook speciale step-arrangementen in het leven geroepen voor bijvoorbeeld kinderfeestjes en picknicks. Klanten die een step huren krijgen er ook gratis een routebeschrijving bij. ‘Die heb ik zelf allemaal uitgeprobeerd’, vertelt Keizer die zelf een stepfanaat is.

Zichtlocatie
De reacties van klanten op de stepverhuur zijn positief. ‘Steppen is heel erg leuk. Ik krijg klanten uit het hele land over de vloer die anders niet naar mijn cafetaria waren gekomen.’ De Kwalitaria-houder denkt niet dat de verhuur van steps voor iedere cafetaria geschikt is. ‘Je moet op een zichtlocatie en in een toeristisch gebied zitten.’

Reageer op dit artikel