artikel

Weerbestendig

Horeca

Suniture introduceert een nieuwe reeks buitenmeubilair: de Outdoor Soft Sofa-lijn. De overkoepelende naam voor alle buitenbanken en stoelen die nu met een aluminium frame worden geleverd.

Weerbestendig

,,Dat is duurzamer, ze zijn lichter in gewicht en zijn maatvaster’’, zegt salesmanager Robin van Egmond. ,,Je kunt er mooie passende hoezen op maken, die gemakkelijk te verwisselen zijn. Om ze te wassen of als het tijd is voor een nieuwe kleurstelling. Veel strandtenten willen namelijk elk jaar of om het jaar een andere uitstraling op het terras.’’

De kussens zijn gemaakt van Quick Dry Foam; dit materiaal houdt geen water vast. Na een fikse regenbui trekt het water er wel in. Maar de onderkant van de terrasmeubels is open, zodat het water er zo uitloopt. Na circa twintig minuten is de bekleding weer droog. De bekleding van Sunbrella-stof is waterafstotend, vlekafstotend, ademend, schimmelvrij en onderhoudsvriendelijk. Dat betekent dat de Outdoor Soft Sofa-lijn weerbestendig is en het hele jaar buiten kan blijven staan. Alleen voor een bosrijke omgeving raadt Van Egmond aan om er ’s avonds pvc-hoezen omheen te doen.

De sneldrogende collectie is als eerste geleverd aan strandpaviljoen Bries in Noordwijk, dat in 2010 werd gekozen tot Strandpaviljoen van het Jaar. Inmiddels is een hele reeks strandtenten uitgerust met het outdoormeubilair van Suniture, waaronder Zwoel in Hoek van Holland en Alexander Beach in Noordwijk.

www.suniture.com

Reageer op dit artikel