artikel

Witte truffel voor ‘vriendenprijsje

Horeca

Goed nieuws voor koks die graag met truffels werken. De Tartufo Bianco, de witte truffel uit Alba in de Noord-Italiaanse regio Piëmonte, is in de aanbieding. Door de vochtige zomer is het aanbod dit jaar wat groter dan normaal, en derhalve ligt de prijs op een lager niveau.

Witte truffel voor ‘vriendenprijsje

Ondanks het grotere aanbod blijft de zeldzame witte truffel, net als andere luxe lekkernijen als ganzenlever en kaviaar, behoorlijk aan de prijs: 2500 tot 3000 euro per kilo. Vorig seizoen lag de kiloprijs rond de 4000 euro. Een kanttekening: de smaak is dit jaar volgens kenners wel iets minder.

Op het moment is de witte truffel volledig gerijpt en op zijn best. Geen wonder dat Italiaanse specialiteitenrestaurants in Nederland de delicatesse met z’n aardse geur juist nu prominent op de kaart zetten. Chef-kok Giuseppe van Roberto’s Restaurant in Hilton Amsterdam introduceerde twee weken geleden de Witte Truffelweken. Fulvio Platini van Ristorante Caruso, ook in Amsterdam, wijdde vorige week een compleet galadiner aan het witte goud uit Piëmonte. Voor de gelegenheid werd zelfs een vertegenwoordiging van het Bureau voor Toerisme en Gastronomie uit Alba, de officiële producent en sponsor van de witte truffel, ingevlogen.

Reageer op dit artikel