artikel

Mijn 2012 – Dick Middelweerd

Horeca

Dick Middelweerd is patron cuisinier van De Treeswijkhoeve in Waalre. Sinds 26 november 2012 leeft hij in een moordend tempo omdat Michelin hem die datum zijn tweede Michelinster gaf. Middelweerd blijft stevig met beide benen op de grond staan: ‘als chef ben je het beste als je je hart volgt en iets doet wat bij je past.

Mijn 2012 – Dick Middelweerd
Mijn 2012 – Dick Middelweerd

Welk rapportcijfer geef je 2012 – zakelijk gezien – en waarom?

‘Ik geef een 7. 2012 was op zich geen verkeerd jaar, na de vakantie merkten wij een lichte groei, sinds 2010 is alles redelijk stabiel gebleven.’

Wat is het gekste wat je in 2012 hebt gedaan/meegemaakt?
‘Het krijgen van een tweede Michelinster. Wat een gekkenhuis.’

Wie is volgens jouw dé horecaman of –vrouw van 2012 en waarom?
‘Ik zou het echt niet weten, er zijn er best veel op verschillende niveaus  die hun nek uitsteken. Jonnie en Therese met hun Boerenmarkt en Chefs (R)Evolution. Maar ook bij De Familie Polman hier in Eindhoven, die hard aan de weg timmeren met hun Van De Valk klaar te stomen voor de toekomst.’

Wat is jouw favoriete restaurant en met wie wil je er gaan eten?
‘Pure-C met mijn gezin.’

Wat ga je in 2013 doen en wil je delen met horecaminnend Nederland?
‘We gaan door waar we mee bezig zijn. Lekker koken, gasten in de watten leggen en waar mogelijk de puntjes verder op de i zetten.’

Welke trend komt in 2013 naar de Nederlandse horeca en wat ga jij er mee doen?
‘Er zijn net als in de mode, wonen en zoveel andere dingen, heel veel trends, volg je hart en doe iets wat bij je past.’