artikel

Bread & butter pudding van paasbrood

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:
4 – 6 sneetjes paasbrood
50 gram boter
3 eetlepels abrikozenjam
1 groot ei
125 ml slagroom
rasp van 1 sinaasappel
2 zakjes vanillesuiker
3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

Bread & butter pudding van paasbrood

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175ºC. Vet vier eenpersoneels ovenschaaltjes (inhoud ca. 2 dl) heel royaal in met boter. Snijd de sneetjes paasbrood elk in 4 stukken en besmeer deze met boter, abrikozenjam en amandelspijs (uit het brood).

Leg de stukjes paasbrood in de ovenschaaltjes. Klop in een kom het ei los met de slagroom, de geraspte sinaasappelschil en de vanillesuiker. Schenk dit mengsel over de stukken brood in de schaaltjes.

Strooi de bruine suiker erover en verdeel de rest van de boter in vlokjes erover. Bak de bread & butter puddinkjes in de oven in ca. 20-25 minuten mooi bruin en gaar. Terwijl ze nog warm zijn de puddinkjes omgekeerd op bordjes storten. Serveer er een bolletje vanille-ijs bij.