artikel

Drie horecavarkens

Horeca

Haalden ze er eerst hun neus voor op, nu zetten steeds meer topchefs Nederlands varkensvlees van Livar, The Duke of Berkshire en ’t Condé op hun kaart. Elk varkens-merk heeft een verhaal. Dat helpt bij de verkoop aan de restauranttafel.
» Meer varkensvleesinfo…

Drie horecavarkens

The Duke of Berkshire
Contact:
Kees en Frances Scheepens
Hogevleutweg 5
5681 PD Best
www.dukeofberkshire.com
info@dukeofberkshire.com

Ras:
Berkshire

Herkomst:
Groot-Brittannië

Eigenschappen:
Donker en gemarmerd vlees dat zoeter van smaak is dan ‘normaal’ varkensvlees. De smaak komt voor 75 procent voort uit de genetische aanleg van het varken.

Boerderij:
Educatieboerderij Walnoot & wilg (adres hierboven).

Verkoop:
Via ISPC en binnenkort via een noordelijke horecagrossier.

Op horecamarkt:
Sinds 2004

livarLivar (Limburgs varken)
Contact:
Frans de Rond
Postbus 7129
5980 AC Panningen
www.livar.nl
info@livar.nl

Ras:
Kruising van rassen uit Groot-Brittannië en Zweden.

Eigenschappen:
De smaak van Livar is een combinatie van ‘onthaasten en herinnering, teruggaan naar een sensorische ervaring uit vroeger tijden.’

Boerderij:
Abdij Lilbosch in Echt, familie Vullings in Horst, zorgboerderij Rutjes in Horst.

Verkoop:
Via Sligro, ISPC en Lebouille in Valkenburg.

Op horecamarkt:
Sinds 2001

conde’t Condé (Sallands varken)
Contact:
Coen Bosch
Delmterweg 2, 8141 PJ Heino
www.tconde.nl

Ras:
Kruising tussen rassen uit Groot-Brittannië en Duitsland.

Eigenschappen:
Gerijpt, dooraderd vlees van met biologische granen gevoerde landvarkens.

Boerderij:
Varkenshouderij ’t Condé (adres hierboven)

Verkoop:
Van der Zee vlees/Hanos Nederland.

Op horecamarkt:
Sinds 2005