artikel

Mousse van melkchocolade met hazelnoot en schapenyoghurt

Horeca

Net als afgelopen woensdag vandaag een recept van meesterkok Maurice Heutz. Deze creatie heeft als hoofdingrediënt schapenyoghurt. Heerlijk fris dus! De culinaire redactie presenteert u de receptuur. Probeer deze combinatie ook eens uit.

Mousse van melkchocolade met hazelnoot en schapenyoghurt

Voor de schapenyoghurt:
* 5 gr gelatinepoeder
* 2,5 dl slagroom
* 250 gr schapenyoghurt
* 1,25 dl ahornsiroop

Bereiding
* Maak een klassieke chocolademousse met melkchocolade en verse hazelnoot.
* Week de gelatinepoeder vijf minuten in een klein beetje water.
* Verwarm dit lichtjes en voeg de gelatine bij de ijskoude slagroom. Klop het mengsel daarna lobbig.
* Vermeng de schapenyoghurt met de ahornsiroop en spatel dit door de room. Laat het mengsel opstijven in de koeling.
* Garneer het dessert met mandarijntjes, walnoten en Westlandse druiven.