artikel

Zo werkt u met de strainer

Horeca

Eén van de gereedschappen bij het maken van cocktails is de strainer (ook wel veerzeef of barzeef genoemd). Dit gereedschap dient om bij het uitschenken uit de mengbeker ijsblokjes, citroenpitten, vezeltjes en andere ongerechtigheden die niet in het glas mogen komen, tegen te houden.

Zo werkt u met de strainer

Een strainer bestaat uit een geperforeerd metalen plaatje met daaronder een veer. Hij is meestal van zilver en soms van roestvrijstaal. De geperforeerde plaat functioneert als zeef; de veer dient om te voorkomen dat de strainer gaat schuiven. Bij het uitschenken wordt de strainer met de wijsvinger op de mengbeker geklemd. Let op: de wijsvinger is echt de enige vinger waarmee je de strainer op z’n plaats mag houden.

De twee gereedschappen tenslotte die voor het ‘roeren’ van heldere cocktails worden gebruikt zijn het mengglas en de menglepel.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels