artikel

Horeca Top 100 2014 nr. 90: De Librije Beheer

Horeca

De basis van de onderneming van Jonnie en Thérèse Boer ligt bij restaurants, maar juist de twee sterrenzaken in het imperium zien de omzet dalen. In Librije’s Hotel, Librije’s Atelier, cateringtak Food on Tour en Librije’s Winkel is wel groei behaald.

Daar zijn, ingegeven door de marktomstandigheden, stappen gemaakt in optimalisatie van de kosten. Ook was die groei te danken aan het kookboek Puurst en het jubileumjaar: De Librije bestond twintig jaar en Librije’s Hotel vijf jaar.
2013 was in omzet even een tussenjaar, voor 2014 zijn de verwachtingen weer hoger gespannen. Dat begon al met de catering van Food on Tour op de nucleaire top in Den Haag. Ook is samenwerking gestart met Waldorf Astoria Amsterdam en in september is de tweede editie van het succesvolle gastronomische evenement Chefs Revolution.

Vestigingen: 5
Omzet: €8 miljoen (€8,7 miljoen) ▼8%
Rapportcijfer: 7 / Economisch klimaat: 8
Verwachte omzetgroei: NB

www.librije.com