artikel

Horeca Top 100 2015 nummer 96: The Dylan

Horeca

 

Positie 2014: 94
Vestigingen: 1
Omzet 2014: €7,4
Omzet 2013: €7,4
Stijging: 0%
Rapportcijfer: 7
Economisch klimaat: 8
Verwachte omzetgroei: 6,5%

Een jubileumjaar voor René Bornmann, general manager van een van Nederlands eerste Boutiquehotels: The Dylan in Amsterdam. Dit jaar staat hij tien jaar aan het roer van het vijfsterrenhotel. Het eerste kwartaal van 2015 is goed geweest en de vooruitzichten zijn erg positief, laat hij weten. Er staat een verbouwing van de bar en de brasserie gepland. De food- en beveragetak van het hotel met veertig kamers is de afgelopen jaren uitgebreid met brasserie Occo en Bar Barbou. Sterrestaurant Vinkeles heeft een spin off gekregen in de vorm van Vinkeles on the water, dineren op een salonboot. Na de verbouwing van de keuken in 2014, kunnen de chefs gas geven richting een tweede ster. Die ambitie sprak Bornmann uit in Misset Extra Hotel. Daarin ageerde hij tegen airbnb en pleitte voor reviews van gasten ten aanzien van deze aanbieder. The Dylan is nog steeds ketenloos en blijft stabiel in omzet met €7,45 miljoen.
www.dylanamsterdam.com