artikel

Horeca Top 100 2016 nummer 46: Starbucks

Horeca 721

Starbucks gaat lekker in Nederland. Nee, we hebben het niet over de lucratieve deal met de belastingdienst, ook niet over de Panama papers. De omzet stijgt gestaag, net als het aantal vestigingen. Zo opende in Hilton Den Haag een Starbucks, na die in het Doubletree by Hilton bij Amsterdam Centraal de tweede vestiging in een hotel van Hilton.

Vestigingen: 57
Omzet: €31,2 miljoen
Rapportcijfer: nb / Economisch klimaat: nb / Verwachte omzetgroei: nb

Wereldwijd steeg de omzet van Starbucks tot €16,8 miljard, een toename van liefst 16,5 procent. Zó hard groeit Starbucks in Nederland niet. Cijfers voor Nederland geeft de keten niet, maar op basis van de omzet die FSIN voor 2014 noteerde (€29,5 miljoen) kunnen we een aardige inschatting maken. En een megakoffiebedrijf als dit mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst.

Meer inhoudelijk: sinds vorig jaar voegen de barista’s van de Nederlandse vestigingen een extra shot espresso toe aan espresso-based drinks als cappuccino. Dit om aan de voorkeur van Nederlandse gasten voor sterke koffie tegemoet te komen. En begin dit jaar opende op Schiphol de grootste vestiging op een Europese luchthaven, met op het menu ook slow coffee, bier, wijn en warme gerechten.
Starbucks.nl

Reageer op dit artikel