artikel

Horeca Top 100 2016 nummer 78: Yip Groep

Horeca 440

‘Het is een uiterst beweeglijke markt en voorzichtigheid blijft geboden’, zegt Won Yip wat behoudend. Hij is enigszins teleurgesteld in de vertraging die twee grote projecten hebben opgelopen, zonder dat hij wil specificeren op welke projecten hij doelt. Maar waarschijnlijk onder meer op de Amsterdamse Heineken Hoek, waar hij volgens eigen zeggen de beoogd opvolger is van IQ Creative als exploitant.

Vestigingen: 7
Omzet: €12,3 miljoen (€12,1 MLN)  1,3%
Rapportcijfer: 8 / Economisch klimaat: 7
Verwachte omzetgroei: 2,5%

Pandeigenaar Caransa en tussenhuurder Heineken zijn bezig met plannen het pand plat te gooien en volledig opnieuw op te bouwen. Een ander project van Yip is het naar Nederland halen van Samba Sushi, wat aan de de waterzijde van Holland Casino Amsterdam moet komen. Daar heeft hij €2 miljoen voor klaarliggen. Samba Sushi is een concept van het Amerikaanse Samba Brands Management, waar Yip zich in 2012 bij aansloot.

In Londen participeerde hij al in het bekende restaurant Duck & Waffle van Samba Brands, nu gaat hij participeren in twee vestigingen van Sugarcane Raw Bar Grill, in New York en Las Vegas. En Yip wil een beetje op zijn gezondheid gaan letten, zowel fysiek als psychisch. Hadden we al gezegd dat Yip en passent nog in het nieuws kwam met het verwerven van het duurste penthouse van Amsterdam, à €16 miljoen?
Amsterdam-dam.com

Reageer op dit artikel