artikel

Horeca Top 100 2016 nummer 96: Duin & Kruidberg

Horeca 153

‘2015 was het beste jaar in de geschiedenis van Landgoed Duin & Kruidberg’, juicht directeur Bernard Lensink zonder enige noodzaak voor understatement. Nooit eerder tikte het Santpoortse landgoed de €8 miljoen aan. ‘Zowel de zakelijke als de vrijetijdsmarkt een mooie groei heeft laten zien. Dat toont aan dat we met de juiste zaken bezig zijn en geeft vertrouwen voor de toekomst.’

Vestigingen: 1
Omzet: €8 miljoen (€7,6 MLN)  5,3%
Rapportcijfer: 9 / Economisch klimaat: 7
Verwachte omzetgroei: 3%

Aan de andere kant ziet hij ook dat het consumentenvertrouwen onverminderd onder druk staat. ‘Mede door de geopolitieke en binnenlandse ontwikkelingen op verschillende gebieden.’ Ook op zakelijk gebied worden volgens Lensink grote beslissingen en boekingen lang vooruitgeschoven, waardoor de lastminutetrend steeds meer doorzet. Voor een hotel dat niet in de stad ligt, blijft dat een lastige ontwikkeling. Maar de landgoeddirecteur kijkt tevreden terug op een verbouwing van de brasserie en loungebar DenK tijdens de wintersluiting en op de ingebruikname van koetshuis Nova Zembla in de zomer.

Bracht 2015 louter hoogtepunten? Helaas. Het ‘wederom’ uitblijven van de vergunning voor de noodzakelijke uitbreiding van de parkeerplaats op het landgoed is voor Lensink een bron van frustratie.
Duin-kruidberg.nl

Reageer op dit artikel