artikel

Wat is de ideale stoel voor de horeca en het terras?

Horeca 2805

Iedere stoel vereist analyse. Wat is de gewenste manier van zitten, hoeveel ruimte mag de stoel innemen en welke uitstraling wil je? Marketingdirecteur Eric Roest van Satelliet geeft Misset Horeca tips bij de zoektocht naar de ideale stoel.

Wat is de ideale stoel voor de horeca en het terras?
Foto: Peter Baas

‘Blinddoek je gast en neem hem mee naar je zaak. Eenmaal binnen gaat de blinddoek af. Wat wil je dan dat hij ziet en voelt?’ Deze vraag helpt marketingdirecteur Eric Roest van Satelliet bij de zoektocht naar de juiste stoel voor de horeca en het terras. Hij stelt de vraag regelmatig aan de ondernemers. Daarnaast heeft Roest ook nog een checklist om de juiste stoel voor de horeca te vinden.

 Checklist voor het vinden van de juiste stoel voor de horeca

  • Wat is het type bedrijf?
  • Welk product komt er uit de keuken?
  • Wie is de gast?
  • Welke functionaliteit of manier van zitten is gewenst? Kort of langdurig verblijf, hoog of laag, loungen of dineren.
  • Hoe is de ruimte ingedeeld? Waar zitten de ramen, de bar, de keuken en toiletten?
  • Wat is de smaak van de ondernemer?

De juiste hoeveelheid zitplaatsen per bedrijfstype

Hoeveel ruimte heeft de gast eigenlijk nodig? Met het onderstaande schema geeft Eric Roest een indicatie van de gemiddelde ruimte per gast inclusief tafel, stoel en loopruimte.

  • Café                                            1 tot 1,25 m2
  • Eenvoudig restaurant             1, tot 1,25 m2
  • Middenklasse restaurant       1,25 tot 1,75 m2
  • Luxe restaurant                       1,50 tot 2 m2
  • Cafetaria                                   0,90 tot 1,10 m2
  • Bedrijfsrestaurant                  1 tot 1,50 m2

Trends voor 2017

Welke materialen, vormen, stoffen en kleuren kunnen we in 2017 verwachten?

  • Rotan: komt terug
  • Duurzaamheid: blijft
  • Industrieel: vervaagt
  • Warme velours stoffen: steeds meer
  • Grote meubels: ja
  • Effen stoffen: zeker
  • Natuurkleuren: in opmars (aubergine!)
  • Vintage: minder populair
  • Groentrend: groeit door (bamboe, botanisch, nature)
  • Geometrie: ja
  • Ronde vormen: gewoon naast geometrie

design

Misset Horeca Design
Bovenstaand tipverhaal komt uit Misset Horeca Design.
Bent u Misset Horeca-abonnee?
Dan kunt u het digitale magazine hier bekijken.

Nog geen abonnee? Check hier onze abonnementsvormen.

Lees verder: De do’s en don’ts voor 2017

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels