artikel

Horeca Top 100 2016 nummer 63: Gauchos

Horeca

‘In totaliteit een redelijk jaar’, concludeert directeur-eigenaar Marjolein Ramselaar. ‘Alleen is de omzetverbetering niet gelijkmatig verdeeld. Rotterdam en Utrecht zijn sterk, maar overige steden groeien nog magertjes.’ Dat levert een bescheiden plusje van net geen 2 procent op.

Vestigingen: 12
Omzet: €17,1 miljoen (€16,8 mln)  1,8%
Rapportcijfer: 7 / Economisch klimaat: 6
Verwachte omzetgroei: 3,5%

‘De opleving lijkt niet echt door te zetten. Lastenverzwaring en administratieve belasting laten te weinig ruimte voor herstel.’ En gemeenten spelen volgens Ramselaar een dubieuze rol: ‘Nieuwe wetgeving leidt tot verdere deflexibilisering, wat tegen alle trends in is.’ Er zijn lichtpuntjes: komend jaar bestaat Gauchos 40 jaar en dat jubileum zal gevierd worden. Ook wordt van een aantal vestigingen het interieur aangepakt. Niet alleen in hardware denkt Gauchos vooruit, ook aan de wereld om hen heen wordt gedacht. Zo stopt de keten met het gebruik van plofkip in de keukens en wordt, net als bij collega Humphrey’s, alleen nog kip met één ster van het Beter Leven-keurmerk geserveerd.
Gauchosgrill.nl