artikel

Horeca Top 100 2017 nummer 42: Debuut

Horeca 657

Wederom een topjaar voor Debuut, na de plus van 19 procent vorig jaar nu weer dik 17 procent erbij. En dat met een gelijk aantal vestigingen.

Horeca Top 100 2017 nummer 42: Debuut

‘We hebben dit jaar laten zien dat we naast het bedenken van nieuwe concepten ook in staat zijn bestaande concepten succesvol te restylen’, zegt directielid Fred Bus niet zonder trots. Hij doelt op Kees en Popocateptl; van die laatste opende de eerste vestiging nieuwe stijl in Utrecht. ‘Het revitaliseren is voor ons van groot belang gezien onze diversiteit aan concepten.’

De kers op de taart was voor hem de overname van Usine in Eindhoven. Hij noemt 2016 een mooi jaar, nu is Debuut wat hem betreft klaar voor groei. De bouwstenen zijn gelegd voor een meerjarenplan om te groeien met bestaande en nieuwe concepten. ‘Echter’, heft hij de vinger, ‘horeca is emotie, maar groeien doe je met het verstand. Het economische klimaat maakt hongerig naar groei, maar nee zeggen tegen kansen, hoort daar ook bij.’ Dat verstand levert Debuut als het aan hem ligt twee nieuwe vestigingen op, waaronder een Popocatepetl in Arnhem. Begin 2018 ‘debuteert’ Debuut (vergeef ons deze woordspeling, te mooi om niet te maken) in Amsterdam met ‘een soort Stan&Co-achtig concept’.

Vestigingen: 25
Omzet: €40,5 miljoen (€34,5 MLN)  17,4%
Rapportcijfer: 8 / Economisch klimaat: 8
Verwachte omzetgroei: 14%
Debuut.nl

Reageer op dit artikel