artikel

Horeca Top 100 2017 nummer 53: De Krim

Horeca 383

Op de vraag wat het hoogtepunt van 2016 was, antwoordt directeur Iwan Groothuis in een mooie volzin: ‘Dat we als ‘klein’ zelfstandig bedrijf, met een platte organisatiestructuur en veel individuele verantwoordelijkheid bij zowel management als medewerkers, al jaren fors groeien met blijvend hoge gasttevredenheid en kwaliteit van dienstverlening.’

Horeca Top 100 2017 nummer 53: De Krim

Daarnaast werden op bungalowpark ‘t Hoogelandt achttien luxe villa’s opgeleverd en startte in september de bouw van het zwembad op Vakantiepark De Krim. Groothuis ziet veel terugkerende gasten en een hoge gasttevredenheid. Dat dit dan ook een flinke omzetplus oplevert, is loon naar werken. Want ook op Texel is stilstand achteruitgang, dus is Groothuis altijd alweer bezig met nieuwe plannen.

Afgelopen jaar investeerde hij al bijna €5 miljoen, ook dit jaar staan een paar flinke posten op de begroting, samen goed voor €9,5 miljoen. Hij trekt onder meer €1,6 miljoen uit voor drieduizend zonnepanelen op de golfbaan, goed voor 800.000 kW, ongeveer de helft van het energieverbruik van Vakantiepark De Krim. Als persoonlijk doel schrijft Groothuis op: ‘De Krim Texel meer en meer zijn maatschappelijke rol laten vervullen middels financiële ondersteuning van maatschappelijke initiatieven en projecten.’ Dat, en golfen. Want hé, duurzaamheid is leuk, maar een beetje ondernemer met succes mag ook af en toe ontspannen toch?

Vestigingen: 8
Omzet: €26,7 miljoen (€23,3 MLN)  14,6%
Rapportcijfer: 9 / Economisch klimaat: 8
Verwachte omzetgroei: 5%
Krim.nl

Reageer op dit artikel