artikel

Horeca Top 100 2017 nummer 67: Spare Rib Express

Horeca 324

Het jaaroverzicht van Spare Rib Express is een lange opsomming van louter hoogtepunten, waarvan de puike omzetgroei van €3 miljoen een culminatie is.

Horeca Top 100 2017 nummer 67: Spare Rib Express

Maar lezen we even mee? Het begon al in januari 2016 op de Horecava, waar Spare Rib Express Den Haag de wedstrijd Lekkerste Hamburger Fastest won. En net als vorig jaar staat de ribbetjes-
bezorgketen van Remco Robelus in de top-3 van foodformules van marktonderzoeker GfK.

Daarnaast opende aan de ring van Groningen de eerste Spare Rib Express on the go, een in samenwerking met Q8 ontwikkelde petrol-formule. Robelus is lááiend enthousiast, en het concept (overdag on the go en ‘s avonds vooral take-out en bezorgen) slaat aan. Dat zegt Robelus niet alleen, de cijfers ondersteunen dat ook: sinds de opening staat deze franchisenemer wekelijks in de omzettop-5 van best presterende filialen.

 

aar de kroon op 2016 was voor Robelus de opening van een pilotstore in Neurenberg, Duitsland. Spare Rib Express werkte jaren aan de stap over de grens, en de opstart verliep moeizaam, geeft Robelus toe. ‘Maar nu draait hij geweldige omzetten en wordt met deze ervaring ons internationale perspectief ineens een stuk groter.’ Momenteel lijkt alles wat Spare Rib Express aanraakt, in goud te veranderen. Alle nieuwe vestigingen die openen, draaien boven verwachting en boven begroting.

Is er dan niets te verbeteren? Toch wel: Robelus ziet dat online kansen blijven liggen. Dat wordt, naast verdere groei in Duitsland, zijn speerpunt voor 2017: nieuwe website en investeren in online marketing. Tegelijkertijd wil hij tijd en energie steken in een rebranding. ‘Ik wil ons concept losmaken van het fastfoodpredicaat dat we (onterecht) krijgen opgelegd. Wij gaan nog meer ons best doen de consument te laten zien dat wij een premium formule zijn en dat wij écht ambachtelijk werken. Een burger kost niet voor niets €8,95 bij ons en een spareribmenu €17,95. Dat zijn geen fastfoodprijzen.’

Vestigingen: 39
Omzet: €18,5 miljoen (€15,5 MLN)  19,4%
Rapportcijfer: 8 / Economisch klimaat: 9
Verwachte omzetgroei: 15%
Spareribexpress.nl

Reageer op dit artikel