artikel

Horeca Top 100 2017 nummer 7: Hampshire Hospitality

Horeca 420

Het merk Hampshire gaat de Forever 27 Club niet eens halen. In 2016 bestond het merk vijftien jaar, maar de stekker lijkt er binnen drie jaar uit te zijn: Hampshire kondigde eind 2016 aan te stoppen met de franchiseformule.

Horeca Top 100 2017 nummer 7: Hampshire Hospitality

Alle lopende contracten worden gerespecteerd, maar verlenging zit er niet in. Zo moet in 2020 franchise uitgefaseerd zijn. Nog geen half jaar later meldt ceo Léon Dijkstra dat alle eigen hotels afscheid gaan nemen van de naam Hampshire en als Eden Hotels verdergaan. Deze operatie gaat vanaf september dit jaar lopen.

Hiermee keert Eden terug als merknaam. In 1999 richtte Sjoerd Dijkstra, de vader van Léon Dijkstra, Eden Hotels op. In 2011 kocht Eden Hotels Hampshire, dat op zijn beurt in 2001 was opgericht door Etienne Verkerk. Verkerk vertrok in september bij de club, mogelijk met het verdwijnen van ‘zijn’ merk als reden. De verandering die Dijkstra aankondigt, betekent namelijk voorlopig het einde van de naam Hampshire. Tot het laatste franchise-contract is uitgediend of ontbonden, bestaat de naam nog, daarna is het over, nog geen twintig jaar na de oprichting. Maar tot die tijd doet Hampshire het prima, als we naar de omzet kijken.

Vestigingen: 55
Omzet: €200 miljoen (€185 MLN)  8,1%
Rapportcijfer: nb / Economisch klimaat: nb / Verwachte omzetgroei: nb
Hampshire-hotels.com

Reageer op dit artikel