artikel

Horeca Top 100 2017 nummer 8: HMSHost

Horeca 1257

HMSHost is on a roll! Vorig jaar stond bij het aantal vestigingen nog: 1 (Schiphol). Inmiddels is daar Rotterdam The Hague Aiport bijgekomen, plus achttien NS Stations (Burger Kings en La Place-restaurants, overgenomen van NS Stations Retailbedrijf).

Horeca Top 100 2017 nummer 8: HMSHost

En recent openden zes outlets in Designer Outlet Roermond, waar de contracten werden overgenomen van Cox&Co. Maar naast de uitbreiding naar andere locaties, staan ook de ontwikkelingen op Schiphol niet stil. In de compleet vernieuwde Lounge 2 openden zeven nieuwe outlets, en directeur HMSHost International Walter Seib is trots op het naar Nederland halen van het ‘gezonde fastfood’-concept Leon. ‘Ook enkele andere concepten zijn bijzonder: van een kunstzinnige bar waarvoor we samenwerken met het Stedelijk museum tot een Aziatische brasserie op topniveau.’

Seib ziet de toekomst rooskleurig in. Er zijn genoeg kansen voor de horeca en ook voor zijn bedrijf, wat ooit onderdeel was van Marriott (de M in HMS – Host Marriott Service) en in 1999 werd gekocht door het Italiaanse Autogrill. ‘De uitdaging is, zowel op luchthavens als stations, om de capture (het aantal gasten dat iets koopt) te verhogen.’ Komend jaar investeert HMSHost International daarom zo’n €8 miljoen, onder meer in pre-orderzuilen op de stationslocaties.

* Het aantal locaties is vertekend. Op bijvoorbeeld Schiphol exploiteert HMSHost bijna negentig outlets.

Vestigingen: 20*
Omzet: €187 miljoen (€129,7 MLN)  44,2%
Rapportcijfer: 9 / Economisch klimaat: 8
Verwachte omzetgroei: 25%
Hmshost.international

Reageer op dit artikel