artikel

Horeca Top 100 2017 nummer 93: Amsterdam Village Company

Horeca 363

Een zucht van verlichting klinkt over het Amsterdamse Oosterpark. Het is Amsterdam Village Company-eigenaar Paul Hermanides: ‘De crisis is achter de rug. We zien herstel in alle sectoren, maar vooral ook in de toeristische sector in Amsterdam.’

Horeca Top 100 2017 nummer 93: Amsterdam Village Company

Dit is welkom goed nieuws voor Hermanides, want het zijn geen makkelijke jaren voor de ondernemer die op zijn hoogtepunt een handvol bedrijven in de hoofdstad bezat, maar daar nu nog slechts één van overheeft: Hotel Arena. En dat bedrijf – dat een hotel, restaurant en club omvatte – ondergaat een ingrijpende twee jaar durende verbouwing en renovatie. Dan loopt meestal de omzet terug. Omdat halverwege 2016 grote delen van het vernieuwde Hotel Arena weer openden voor gasten, kwam de omzet uiteindelijk net boven die van 2015 uit.

Maar dat is nog ver weg van de plus 35 procent die Hermanides vorig jaar zei te verwachten. De verbouwing nadert echter voltooiing, dus spreekt hij voor 2017 eenzelfde hoop uit: 30 procent omzet erbij dit jaar. Als de klus helemaal klaar is, heeft Hotel Arena een volledig nieuwe hotelvleugel met zestien kamers, een nieuw restaurant (Park), nieuwe studio’s en suites aan de parkzijde, waar ook de nieuwe hoofdingang is. De totale investering van €13,2 miljoen wordt uitgesmeerd over de jaren 2015 tot en met 2017. Als dit jaar de verbouwing is afgerond, wil Hermanides het bedrijf weer inhoud en ziel gaan geven.

Amsterdam Village Company (92)
Vestigingen: 1
Omzet: €8,5 miljoen (€8,4 mln)  0,4%
Rapportcijfer: 6 / Economisch klimaat: 8
Verwachte omzetgroei: 35%
Hotelarena.nl

Reageer op dit artikel