blog

Kom naar De Klep voor een mooi verhaal

Horeca

Wie begint er nou een bruin café in een nieuwbouwpand in een voormalige ‘no go area’? Het antwoord is Eef en Louis Klaassens. In een nieuwe aflevering van printrubriek De Balans volgens we deze twee ondernemers een jaar lang.

Kom naar De Klep voor een mooi verhaal

Aan lef ontbreekt het hen niet. In augustus begonnen zij Preuf en Proatlokaal De Klep in Venlo. In een steegje waar je tot voor kort ’s avonds niet alleen over straat durfde, bouwen zij aan hun droom. Ze vonden gehoor bij woningstichting WoonWenz, die het verpauperde Kloosterkwartier nieuw leven inblaast en de twee voorzag van een gloednieuw pand inclusief woning. ‘Dit is voor ons de kans van ons leven om het bedrijf van onze dromen neer te zetten.’, weten de twee.

Ik denk dat hun droom uit zal komen. Omdat Eef en Louis het financieel goed hebben aangepakt. Zo zijn ze vrij van brouwer, wat een flinke slok op een borrel scheelt. Ook hebben ze maar een klein bedrag geleend bij de bank. Met eigen spaarcenten, crowdfunding en een coöperatieve woningstichting maken Eef en Louis een gezonde financiële start. Ik denk ook dat hun droom uit gaan komen omdat de twee een fijne relatie hebben, privé en zakelijk. Zoals Eef zegt: ‘Er ligt een grote kracht in onze samenwerking. We weten van elkaar waar onze kwaliteiten liggen en waarin we elkaar aanvullen.’ Die goede verstandhouding proef je als gast. Maar ik geloof vooral in De Klep omdat Eef en Louis meesters zijn in het binden van mensen met verhalen. Tijdens de bouw begroeven ze onder de vloer een kist met daarin flessen bier, het bedrijfsplan en een brief aan de vinder. Het ‘ nieuws’ sprak zich snel rond. In de buitenmuur hebben ze het vermeende hoefijzer van het paard van Napoleon ingemetseld. Kom er maar eens op. De Klep is pas een paar maanden open, maar het barst van de historie. Ga erheen, neem plaats bij de houtkachel, bestel een glas Venloosch Paeterke – hun eigen huisbier – en aanhoor de verhalen. Als je goed luistert hoor je het paard van Napoleon over de kinderkopjes draven.

Radboud Bergevoet

Reageer op dit artikel