blog

Vooruit

Horeca

Treurige berichten alom in de Nederlandse media. De horeca is inmiddels één van de koplopers waar het gaat om banenverlies. Horecabedrijven blijken in toenemende mate onverkoopbaar te worden en brengen hooguit nog 40 procent van de omzet op, waar dat enkele jaren geleden nog 60 procent was.

Vooruit

Ondernemers moeten soms dus noodgedwongen door met hun zaak, met minder personeel en met minder omzet. Ook op Missethoreca.nl zien we steeds meer berichten over mooie horecabedrijven die faillissement hebben moeten aanvragen. Je zou er spontaan van in een depressie schieten. En dan ook nog vorige week het bericht dat Nederland, zo’n beetje als enige land in de eurozone, nog diep in de crisis zit. Alleen boven ons land hangen nog sombere wolken, terwijl om ons heen alweer op steeds meer plaatsen de zon doorbreekt.

Daar zit wat mij betreft ook meteen het goede nieuws. Het kan toch niet zo zijn dat straks overal de economie weer draait, behalve bij ons? Daarvoor zijn we binnen de eurozone toch veel te veel aan elkaar verbonden? Ik ben ervan overtuigd dat de ellende op zijn eind loopt. Dat roepen trouwens ook steeds meer mensen die er verstand van hebben. In 2014 gaan we weer groeien. Nee, de tijden van vóór 2008 komen nooit meer terug, maar goede jaren gaan we zeker beleven. Daar zijn we zelf bij. 
Laten we eens beginnen met wat optimisme. We hebben onszelf lang genoeg de put in gepraat. Nu gaan we weer in z’n vooruit. En dan komt een stuk lef. Lef om te investeren, te spenderen, te expanderen misschien zelfs. Ik heb er alle vertrouwen in. En dat ga ik vanavond vieren. In de horeca!

Reageer op dit artikel