blog

Rotterdam

Horeca

Bij hoge uitzondering wil ik een klein pleidooi houden voor mijn geliefde Rotterdam. Niets ten nadele van alle andere steden in Nederland, maar ik vind Rotterdam zo’n fascinerende horecastad. Er zit eindeloos veel lef, veel initiatief en veel creativiteit.

Rotterdam

Dat gecombineerd met de typisch Rotterdamse ‘mouwen-opstropen-en-niet-lullen-maar-poetsenmentaliteit’ maakt Rotterdam wat mij betreft uniek voor zowel eten, drinken als dansen. Ik was dan ook direct enthousiast toen ik hoorde van de plannen om Rotterdam per 2013 een serieuze horecavakbeurs te geven. Gastvrij Rotterdam, als aanvulling op (‘tegenhanger van’ vind ik zo negatief klinken) de grote Amsterdamse Horecava. En niet alleen ik was enthousiast, ook veel bekende horecaleveranciers en -dienstverleners haakten vrijwel direct aan. Natuurlijk. Rotterdam verdient een echte horecavakbeurs. Geen wannabe-Horecava, maar een eigen stijl, een eigen sfeer en een eigen publiek. Al zal dat vast ook gedeeltelijk het Horecava-publiek zijn dat een tweede beursmoment in het jaar pakt. Prima.

Het leuke van zo’n nieuwe, ambitieuze beurs is dat er meteen ontzettend veel gebeurt. Ze willen zich bewijzen. Gaat u maar eens kijken op de site van Gastvrij Rotterdam. Workshops, masterclasses, proeverijen, presentaties, jamsessies en wedstrijden. Je weet niet waar je kijken moet. Volgens mij moeten we ons gewoon laten verrassen door Gastvrij Rotterdam. Zoals ik me regelmatig laat verrassen door gekke, leuke, soms zelfs bizarre nieuwe horecaconcepten in de stad. Mij komt u in ieder geval tegen in Ahoy, eind september!

Reageer op dit artikel