blog

Vakkennis

Horeca

‘Starwood benoemt Nederlandse CEO’. Zo brengt Misset in september 2007 het nieuws van de benoeming van Frits van Paasschen. Zevenenhalf jaar later valt het doek voor onze landgenoot.

Vakkennis

Het was destijds geen probleem dat hij geen hotelervaring had: ‘We hebben al genoeg hotelmensen’, aldus de voorzitter van het benoemingscomité, toen.  Nú luidt vanuit het hoofdkantoor de boodschap: ‘We are looking for someone with hospitality experience.’

Raar: je zou zeggen dat iemand die al zeven jaar aan het hoofd staat van een leidende internationale hotelketen, toch zo onderhand wel van de hoed en de rand weet? De Wall Street Journal noemt een hoop redenen voor zijn ontslag (volgers van de sector en van Starwood kennen ze wel) maar citeert ‘analysts’ die het er toch op houden dat zijn gebrek aan ‘industry knowledge and operational experience’ hem de kop hebben gekost.

Ze zijn dus op zoek naar een vakman (m/v), bij Starwood.  Is uw c.v. op orde?

Reageer op dit artikel