blog

Wennen

Horeca

Na jaren is het zover. Onze zonen en de andere medewerkers gaan nu echt heel veel werkzaamheden overnemen. We vinden het zelf nog steeds ontzettend leuk om in de zaak te zijn, maar met het oog op de toekomst moet het nu zover kunnen komen dat de jeugd ons niet meer nodig heeft.

Wennen
De zonen van Ton Vis bij de bekendmaking van de Cafetaria Top 100 2013

Nou is onze zaak nogal complex. We hebben uiteraard onze cafetaria, maar ook onze afdeling van Délifrance, schepijs en restaurantgedeelte met eigen keuken. Op doordeweekse dagen loopt het ook zonder ons van een leien dakje. Maar op vrijdag, zaterdag en zondag is het een ander verhaal. Het is dan op alle afdelingen lekker druk en de medewerkers moeten alle zeilen bijzetten. Op deze zaterdag heb ik zoveel mensen geregeld dat ikzelf echt niet hoef mee te helpen. Maar om een vinger aan de pols te houden, blijf ik toch aanwezig..

Een kleine tip hier, een kopje koffie wegbrengen, een mandje vaat erin. Toch knaagt er iets, het is gewoon niet prettig om in je zaak te lopen en eigenlijk niets te doen te hebben. Ik voel mijzelf dus overbodig. Omdat het weleens heel druk kan worden, is naar huis gaan ook niet echt een optie. Ik ga dus maar op kantoor zitten en houd de camera’s n de gasten. Het loopt allemaal op rolletjes en de gasten vermaken zich opperbest. Maar ik? Ik voel me helemaal niet geweldig. Ik moet er aan wennen dat ze het ook zonder mij kunnen.

Reageer op dit artikel