blog

Een kus van chocolade

Horeca

Nauwelijke bijgekomen van carnaval, struikelden we thuis over een rijstebrijbergje valentijnsuitnodigingen. Hotel Winselerhof bood voor €159,50 p.p. een compleet valentijnsweekend: ‘Ontvangst met prosecco en amuse, roos op de tafel voor uw geliefde, viergangen-valentijnsdiner bij kaarslicht, overnachting met rozenblaadjes op het bed, fles prosecco en chocolade op de kamer, prosecco-ontbijtbuffet.’

Een kus van chocolade

Bij Van der Valk Hotel Almelo konden we elkaar verrassen ‘met een luxe verblijf in een comfortkamer met een ruime badkamer met ligbad en separate douche. Bij aankomst staat er een flesje bubbels klaar, en jullie hebben de hele zondag nog de kamer tot jullie beschikking (check-out 16.00 uur).’

Juheej!

Vanwege onze Dry February besloten we dat het beter was om toch maar thuis te blijven.

Nederlanders zijn een beetje feestmoe, concludeerde het gezaghebbende Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed na uitputtend onderzoek. Ineke van het NCVIE dacht dat Valentijnsdag daarom geen wortel wilde schieten in Nederland.

Dat was Ineke vergeten te vertellen aan de horeca.

In onze branche is de Dag van de Liefde net zoiets als het verplichte nummertje op zondagochtend: braaf en geen ontkomen aan.Oestertje en proseccootje vooraf, een stukje rood vlees en een kus van chocolade na.

Dan Londen. Engelsen snappen hoe je iemand versiert. M Restaurant vroeg 5000 pond voor een extravagant dinertje van Dom Perignon en kaviaar. Dan geef je om je liefje. De Japanse hotspot Sumosan serveerde een wat simpeler doch minstens zo doeltreffend menu van Wagyu-beef en heel veel knoflook. Maar Lutyens in Fleet Street begreep het het allerbeste. In plaats van een chocoladekus, serveerde die de film American Psycho als toetje. Met popcorn, dat wel. Niks zo onweerstaanbaar als een dikke portemonnee en foute humor.

Reageer op dit artikel