blog

Bloot

Horeca 107

Mijn ouders zijn hoogbejaard. Vorige week deden ze de Grote Winkler Prins Encyclopedie de deur uit. De woonkamer kreeg een make-over en de kennisicoon uit mijn jeugd was overboden geworden. Op het internet kregen mijn ouders alle informatie die ze nodig hadden, zeiden ze.

Bloot

En soms krijg je meer.

Op Nu.nl las ik dat deze zomer in Londen een restaurant opent waar mensen naakt kunnen dineren. Doel van de eigenaar is om terug te keren naar de natuur. Onwillekeurig stelde ik me voor hoe een restaurant vol blote reten eruitziet…

Ook de bediening loopt naakt rond. Ik hoop van ganser harte dat die de gebeeldhouwde lijven hebben van de babes & hunks op de Misset Horeca-kalender. Om met de woorden van mijn moeder te spreken: een man mag alles eten, maar hoeft niet alles te weten.

Dichter bij huis gaf iemand zich op een andere manier flink bloot. Op Marktplaats.nl stond een advertentie van grand café Vivaldi’s in Nijmegen. ‘Te koop: prachtig Grand Café, vraagprijs €60.000. Conditie: nieuw.’

Dat er complete cafés stonden tussen de tweedehands huisraad van Marktplaats, is nieuw voor mij.

De advertentie ging verder met te vertellen dat het bedrijf ruim 35 jaar bestaat, in 2013 volledig is vernieuwd, binnen beschikt over 48 zitplaatsen en buiten nog eens 120. De huurprijs is €2500 per maand en het pand is vrij van brouwerij. De vaste overnameprijs voor goodwill, inventaris en serre met balkon bedraagt €60.000 ex btw. Ik verwonderde me over het exhibitionisme van de uitbater. Zijn er geen discrete horeca-makelaars in Nijmegen? Of gaan we onze huurprijzen en overnamesommen straks afdrukken op de menukaart? Ene Dennis toonde geen enkele gêne en bood €6000.

Laten we het zo zeggen: het internet is geen Winkler Prins.

Reageer op dit artikel