nieuws

BBB zonder EFFF toch groter

Horeca

Groot. Groter. Grootst. Dat lijkt het credo te zijn voor de BBB, de horecavakbeurs in Maastricht. Want de komende editie, van maandag 29 januari tot en met donderdag 1 februari, telt volgens de organisatie niet alleen meer beursoppervlakte dan voorgaande jaren, ook het aantal exposanten lijkt hoger uit te vallen dan ooit. Toch zullen sommige bezoekers het betreuren dat dit jaar de European Fine Food Fair (EFFF) geen onderdeel meer uitmaakt van de horecavakbeurs.

Het zal even wennen worden, een BBB zonder EFFF. Want hoewel de BBB zijn 47e editie beleeft en de EFFF pas zeven keer plaatsvond, leken beide evenementen onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn. Maar vooral dit laatste evenement zat veel te krap in zijn jasje. Om deze reden heeft de organisatie besloten de culinaire beurs te verplaatsen naar het najaar van 2001.

De BBB wisselt jaarlijks stuivertje met de Horecava waar het de aanwezigheid van de grote Nederlandse bierbrouwers betreft. Het betekent voor de BBB dat de beurs dit jaar mag pronken met de aanwezigheid van alle bij het CBK aangesloten brouwerijen en een aantal grote koffiebranders. De aanwezigheid van de Nederlandse brouwers houdt ook in dat de finale van de Nationale Biertapwedstrijden dit jaar in Maastricht plaatsvindt. Op woensdag 31 januari zal in het Auditorium van het MECC in Maastricht worden gestreden om de titel ‘Beste Biertapper van Nederland’.

Maar het is niet louter bier wat de klok slaat tijdens de BBB. ‘Het expositieaanbod tijdens de BBB 2001 is zeer gevarieerd en van hoog niveau’, zegt projectmanager Robèrt Rose. ‘Door hier en daar de gangpaden te versmallen en dankzij het feit dat bedrijven er steeds vaker voor kiezen zich gezamenlijk op één stand te presenteren, is het productaanbod op de beurs uitgebreid.’Verder ontbreken natuurlijk de nodige kookwedstrijden niet. Gestreden wordt er om de Pizza Blodgett Trophy en om het Lekkerste Snackmenu van Nederland. Veel van de kookwedstrijden vinden plaats in de Expo Foyer, de hal waar voorheen de EFFF zijn domicilie had. Daarnaast zal er tijdens de BBB een heus symposium over wijn worden georganiseerd in samenwerking met Proefschrift. De openingstijden van de BBB zijn iedere dag van 11:00 uur tot 18:00 uur. Donderdag sluit de beurs een uur eerder.

Reageer op dit artikel