nieuws

De Mug levert opnieuw kastelein van de toekomst

Horeca

Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft café De Mug in Middelburg de Kastelein van de Toekomst geleverd.

Bart Melis won op donderdag de finale en nam hiermee het stokje over van Wilma de Wee. Zij toonde zich vorig jaar de talentvolste jonge kastelein en was destijds ook werkzaam in de Zeeuwse braaitapperij. De tweede en derde prijs gingen dit jaar respectievelijk naar Michiel Scheijen, werkzaam bij Dino’s at the Momus in Maastricht en Martijn de Vries, werkzaam bij Café Grill Brooklyn, evenals De Mug gevestigd in Middelburg.
Het was dit jaar voor de eerste keer dat de deelnemers aan de wedstrijd via een voorronde een plaatsje in de finale moesten zien te veroveren. Organisator SVH Onderwijscentrum hoopte met de nieuwe aanpak de jury meer geledenheid te geven de deelnemers op hun kwaliteiten te beoordelen. In een speciaal nagebouwd café moesten de kandidaten ieder 20 minuten diverse werkzaamheden uitvoeren die in een café kunnen voorkomen. Van het maken van cocktails en tappen van speciaalbier tot het op hun gedrag aanspreken van lastige gasten. Ook bevatte de wedstrijd een blindproeverij van diverse dranken.

Reageer op dit artikel