nieuws

Eigenaar De Hemel wil interieur slopen

Horeca

Eigenaar Jan Veerman wil het interieur van café De Hemel volgende week slopen. Dit zegt een woordvoerder van de gemeente Edam-Volendam. De gemeente heeft ernstige bezwaren tegen dit plan en wil dat hij minstens een maand wacht met zijn werk.

Volgens de gemeente hebben hulpverleners aangegeven dat jongeren nog een keer willen zien hoe ze het café tijdens de brand hebben verlaten. ‘Daarom willen wij graag dat De Hemel voor jongeren beschikbaar blijft. Dat is goed voor het verwerkingsproces.’
Wethouder M. Smith, die het nazorgproject van de nieuwjaarsramp coördineert, wil dat Veerman zijn plan minstens een maand uitstelt. Volgens hem laat Veerman nu al slachtoffers en direct betrokkenen rondkijken in het verwoeste café, maar is er meer tijd nodig. ‘Na een maand willen we verder overleggen’, aldus Smith. De wethouder heeft Veerman meerdere malen dringend verzocht de opknapbeurt uit te stellen. De gemeente heeft echter geen wettelijke instrumenten om de café-eigenaar te stoppen.
De brand in De Hemel heeft aan dertien jongeren het leven gekost. Een aantal gewonden ligt nog steeds in diverse ziekenhuizen en brandwondencentra.
De advocaat van Veerman, F. Schneider, bevestigt dat zijn cliënt gaat slopen. Dat is volgens hem nodig, omdat in het pand alles is verwoest. Zijn cliënt heeft nog geen besluit genomen of hij café De Hemel opnieuw gaat opbouwen en voortzetten.

Reageer op dit artikel