nieuws

Entree Kurhaus: grandeur terug

Horeca

Na een grondige renovatie van ruim twee maanden is maandag de entree van het Steigenberger Kurhaus Hotel in Scheveningen weer opengegaan. Er moet nog wel wat aan de afwerking worden gedaan, maar dat neemt hooguit drie weken in beslag. Gasten zullen er nauwelijks hinder van ondervinden.

De vernieuwde hoofdingang van het hotel is compleet onder handen genomen. De entree is vooral hoger en lichter gemaakt. Hiermee is volgens het management een stijlvolle ontvangstruimte ontstaan die aansluit bij het historische karakter van het Kurhaus. De receptie is stukken groter en heeft een nieuwe plaats gekregen. Opvallend is de glas-in-loodafwerking van het plafond. Het sierhekwerk langs de trap naar de Kurzaal is afgewerkt met bladgoud.

Met het project is een investering van 2 miljoen gulden gemoeid. In verband met de verbouwing moest het hotel begin januari bijna een week dicht. De afgelopen maanden was de receptie tijdelijk ondergebracht in een andere ruimte, waar ook de zalen zijn. De afronding van de renovatie betekent trouwens niet dat het Kurhaus nu helemaal klaar is. Op dit moment wordt de Kurzaal nog stevig onder handen genomen. De werkzaamheden moeten medio september klaar zijn.

Reageer op dit artikel