nieuws

Restaurant krijgt bezoekje van Clinton

Horeca

Bill Clinton heeft zich maandag tijdens zijn bezoek aan Den Haag ontpopt als een echte theeleut. De voormalige president van de Verenigde Staten trok liefst drie kwartier uit voor een kopje Earl Grey-thee in café-restaurant Schlemmer.

Medewerker Yaron de Jong van het horeca-etablissement bleef koel onder het bezoek van Clinton. ‘Hij had kennelijk niet zo’n trek’, luidde het nuchtere commentaar van De Jong. ‘De situatie op straat was wel wat chaotisch. Gelukkig was het op het moment dat hij binnenkwam niet zo druk in de zaak.’ Clinton arriveerde even voor half drie. Drie kwartier later was hij weer vertrokken. Hoewel hij de president persoonlijk serveerde, kon De Jong niet vertellen wie de rekening heeft betaald. Het personeel had overigens al voorzichtig rekening gehouden met een bezoekje van de ex-president van de VS. Het café heeft een lunch-contract met de nabijgelegen Amerikaanse ambassade. ‘Toen bekend werd dat hij naar Nederland zou komen, hebben we er wel eens een geintje over gemaakt’, aldus De Jong. ‘Maar toen hij binnen kwam lopen, waren we toch wel verrast.’

Reageer op dit artikel