nieuws

Vijfsterren in actie voor goed doel

Horeca

Majoor Boshardt van het Leger des Heils was onlangs een van de gasten in de Koepelkerk van het Renaissance Hotel in Amsterdam. Op initiatief van de hoofdstedelijk vijfsterrenhotels vond daar een inzamelingsactie plaats om de Keuken van 1870 van de ondergang te redden.

De Keuken van 1870 begon 130 jaar geleden als gaarkeuken voor de minderbedeelden in Amsterdam. Nog steeds is de doelstelling Hollandse gerechten te verstrekken aan de minder draagkrachtigen in de stad. Maar hoe lang nog? Zonder extra financiële middelen zal de Keuken op korte termijn de deuren moeten sluiten. Het pand moet nodig worden opgeknapt en ook is er dringend behoefte aan een nieuwe keuken.
Rond kerst hoorde het Vijfsterrenoverleg van de acute problemen en besloot tot een reddingsactie. In de Koepelkerk konden bezoekers zich zondag tegen betaling van 18,70 euro te goed doen aan Hollandse maaltijden. De hotels leverden personeel en Amstel schonk, heel toepasselijk, Amstel 1870.

Reageer op dit artikel