nieuws

Horecabedrijven Veluwe dupe van MKZ

Horeca

Het aantal niet-agrarische bedrijven in het noordoosten van de Veluwe dat schade oploopt door de afsluiting van het gebied, kan oplopen tot vierduizend. Dat schatten de Kamers van Koophandel in de regio. De kamers adviseren gedupeerden bewijsstukken te bewaren zodat zij na de crisis mogelijk schadevergoeding kunnen eisen.

Naast de boerenbedrijven, loopt ook een groot aantal niet-agrarische bedrijven schade op door de MKZ-crisis, zeggen de Kamers van Koophandel in de regio. Het gaat voornamelijk om winkeliers, horecabedrijven, de toeristische sector en transportbedrijven. Bij de naar schatting vierduizend gedupeerde bedrijven werken zo’n 27.000 mensen.
Directeur W. van Ingen van de Kamer van Koophandel Veluwe-Twente pleit niet automatisch voor vergoeding van alle schade door de overheid. ‘We hebben op dit moment nog geen goed beeld van de precieze gevolgen. Daarom wachten we met uitspraken over de maatregelen die nodig zijn om de economische gevolgen te beperken.’ Ook over de mogelijke hoogte van het totale schadebedrag wil zij niets zeggen.

Reageer op dit artikel