nieuws

Legesbedrag voor brandveiligheid

Horeca

Horecagelegenheden in Amsterdam moeten binnenkort leges betalen voor de gemeentelijke gebruiksvergunning in het kader van de brandveiligheid. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten, zo is woensdag meegedeeld.

Door de brand in Volendam is volgens het college duidelijk geworden dat er strengere eisen en regels moeten worden gesteld aan horecapanden. Ook de controle moet structureel gebeuren. Om deze kosten te dekken moeten Amsterdamse uitbaters leges gaan betalen voor deze brandveiligheidsvergunning. De hoogte van het legesbedrag is afhankelijk van het aantal toelaatbare personen en kan oplopen tot 5.400 gulden.

T. Poppes van discotheek Escape vindt de doorberekening van de controlekosten een vreemde redenering. ‘Ik had altijd al recht op controle, dat is een taak van de overheid. Omdat er nu paniek in de tent is en blijkt dat er te weinig is gecontroleerd, moeten wij de kosten gaan betalen?’

Reageer op dit artikel