nieuws

Lintje voor Ben Rijgersberg

Horeca

Ben Rijgersberg, directeur van onderwijscentrum SVH, is benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Uit handen van commissaris der Koningin Jan Franssen van de provincie Zuid-Holland ontving hij de versierselen die bij deze koninklijke onderscheiding behoren. De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in het kantoor van SVH in Zoetermeer.
Rijgersberg (51) is ruim een kwarteeuw verbonden aan SVH, het onderwijs- en personeelsvoorzieningsorgaan van de horecabedrijfstak. Sinds 1 januari 1990 is hij directeur van de organisatie. Rijgersberg studeerde aan de Hoge Hotelschool Maastricht. Voordat hij bij SVH begon, was hij onder meer werkzaam in de binnen- en buitenlandse horeca.
In de periode 1990-2000 combineerde Rijgersberg zijn functie met de directievoering over het Landelijk Orgaan Beroepsonderwijs (LOB) voor horeca, instellingskeuken, contractcatering en toerisme. In de periode 1993 tot en met 1995 maakte hij deel uit van de Onderwijsraad, het adviesorgaan van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Vanaf 1996 is hij lid van de EB-Kamer, het bestuurlijk overleg tussen minister en het beroepsonderwijs.

Reageer op dit artikel