nieuws

Winst Accor steeg met 27 procent

Horeca

De winst van de Franse Accor groep (o.a. Sofitel, Novotel, Mercure, Ibis, Etap Hotel, Formule 1) steeg vorig jaar met 27 procent tot 447 miljoen euro.

De omzet bedroeg 7007 miljoen euro en dat is een stijging van bijna 15 procent. De winst per aandeel Accor nam toe met 17,5 procent tot 2,28 euro. Dat meldt de directie van Accor in Parijs. Het is voor het zevende achtereenvolgende jaar dat de groep een sterk stijging van de winst laat zien. De drijvende kracht achter de groei vorig jaar en de verwachte groei de komende jaren is het gegeven dat in Europa de vraag harder groeit dan het aanbod, zo verklaart de directie. In de Verenigde Staten zijn vraag en aanbod met elkaar in evenwicht. De ontwikkeling van Accor is vooral gericht op Europa en de grote internationale steden. De groep is in alle hotelcategorieën actief. De verhoogde rentabiliteit wordt verder toegeschreven aan de toename van de sales-actie en een betere kostenbeheersing. De groep is dit jaar ook weer goed uit de startblokken gegaan. In Europa steeg de revpar (revenu per available room) met bijna 11 procent. In de Verenigde Staten bedroeg de stijging ruim 4 procent.

Reageer op dit artikel