nieuws

3M ontwikkelt frituurvettester

Horeca

3M in Zoeterwoude heeft een frituurvettester ontwikkeld. Het apparaat kan binnen een half uur aangeven of het frituurvet moet worden vervangen volgens de normen van de wettelijke hygiënecode.

De tester is inmiddels op de markt. 3M heeft vier jaar gewerkt aan de ontwikkeling van de ‘PCT 120’. Eerder ontwierp het bedrijf al een frituurvetindicator. Op deze strips kan de cafetariahouder de vrije vetzuren aflezen. Deze geven een indicatie van de kwaliteit van het frituurvet. De frituurvettester kan echter de polaire bestanddelen meten die de totale kwaliteitsachteruitgang weergeven. In de testfase van het apparaat hebben Farm Frites en Remia advies gegeven aan 3M. Naast de traditionele groothandel, zullen ook Farm Frites en Remia de tester aanbieden.

Reageer op dit artikel