nieuws

Hof van Gelre discrimineert niet

Horeca

Hotel Hof van Gelre in Lochem is vorige week onterecht negatief in de publiciteit gekomen wegens vermeende leeftijdsdiscriminatie.

Dat verklaart ondernemersorganisatie Koninklijk Horeca Nederland (KHN).Het hotel was middelpunt van een mediahype nadat bekend was geworden dat Hof van Gelre aan het echtpaar Herman (95) en Mies (88) Schuttevaer geen logies meer verstrekt, mits ze iemand meenemen voor hun verzorging.
Volgens woordvoerster Ans Groenewegen van KHN heeft de hotelier correct gehandeld door het echtpaar duidelijk te maken dat hij een bepaalde zorgdienst niet kan leveren en dat dat consequenties heeft voor hun verblijf.
Vanwege de privacy van het echtpaar (dat al sinds 1946 in het hotel komt) was hotelier Rob Finster in de media uiterst terughoudend over de aard van de problemen die een verblijf van het echtpaar met zich meebrengt. Groenewegen zegt dat het om een ‘medisch probleem’ gaat.
Hotelier Finster, die de problematiek al eerder aankaartte bij de oudste zoon, liet het echtpaar uiteindelijk schriftelijk weten dat ze welkom zijn in het hotel, maar dat ze wel iemand mee moeten nemen voor de verzorging. Die brief schoot de twee hoogbejaarden in het verkeerde keelgat en ze traden er breed mee in de publiciteit. Herman en Mies Schuttevaer gaven daarbij te kennen geen zorg nodig te hebben en nog volledig zelfstandig te zijn. De redactie van Misset Horeca kreeg te horen: ‘We hebben niemand nodig om op ons te passen.’
Hotelier Rob Finster is geschrokken van de publiciteitshype, maar blijft bij zijn standpunt. ‘Onzin dat hier geen ouderen welkom zouden zijn. Maar in dit geval zeg ik: neem een verzorger mee. Ik kan die zorg namelijk zelf niet bieden. We zijn geen zorghotel.’

Reageer op dit artikel