nieuws

Omzet cateraars groeit met 16 procent

Horeca

De twaalf bedrijfscateraars van branchevereniging Veneca hebben vorig jaar hun omzet met 16 procent zien stijgen tot 2,4 miljard gulden (1,1 miljard gulden). Dat blijkt uit het jaarverslag dat woensdag is gepresenteerd. Veneca verwacht dat de gezamenlijke omzet dit jaar uitkomt op ongeveer drie miljard gulden.

De cateraars haalden de meeste groei uit de uitbreiding van het aantal bedrijfskantines. Het aantal locaties waar Veneca-leden als Van Hecke, Albron en Restoplan de bedrijfskroketten, broodjes en warme maaltijden verkopen steeg met 13 procent tot ruim 5000.

De twaalf cateraars verzorgen dagelijks twee miljoen maaltijden. Bij de leden van de branchevereniging werken bijna 20.000 medewerkers. Driekwart van hen is vrouw en bijna 70 procent werkt in deeltijd.

Reageer op dit artikel