nieuws

Verkoop kant-en-klaar maaltijd groeit

Horeca

Supermarkten zijn steeds meer geduchte concurrenten van de horeca: de verkopen van kant-en-klare maaltijden in de supermarkten zijn vorig jaar met 11,5 procent gestegen. Dat blijkt uit het jaarverslag ‘Bestedingen aan het CBL supermarktassortiment 2000’ van het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) dat vandaag is verschenen.

De totale uitgaven aan de dagelijkse boodschappen stegen vorig jaar met 1,5 procent. Een meer dan gemiddelde groei deed zich ook voor in de categorie drogmetica, 3,8 procent. Binnen de versgroepen doen naast maaltijden met name vis en schaal/schelpdieren het goed (plus 5,2 procent).
De uitgaven aan zuivel en agf zijn in 2000 gedaald met respectievelijk 0,4 procent en 1,8 procent. De daling in de zuivelverkopen wordt volgens de brancheorganisatie veroorzaakt door de prijzenslag die vorig jaar uitbrak.

Reageer op dit artikel