nieuws

Diageo verkoopt wereldrecords aan amusementsconcern

Horeca

Het Britse amusementsconcern Gullane koopt Guiness World Records (GWR) van drankconcern Diageo voor 45,5 miljoen pond (circa ƒ164 miljoen). Dat hebben de ondernemingen zondag bekendgemaakt.

Guiness World Records (GWR) verzamelt, keurmerkt en publiceert informatie over wereldrecords op alle denkbare terreinen. Van de grootste legpuzzel tot het aantal door één vrouw gebaarde kinderen. Het Guiness Book of World Records bereikt jaarlijks 70 miljoen consumenten in 82 landen en verschijnt in 24 talen.
De aandeelhouders van Gullane moeten nog hun goedkeuring geven aan de transactie, die als alles goed gaat nog deze maand helemaal rondkomt. Het afstoten van GWR door Diageo, eigenaar van merken als Johnnie Walker en Smirnoff, past in de strategie van het concern om zich te concentreren op zijn kernactiviteiten. Diageo is wereldleider op het gebied van sterke dranken.

Reageer op dit artikel