nieuws

Grolsch gaat bier- brouwen voor Miller

Horeca

Grolsch gaat bierbrouwen voor het Amerikaanse Miller. Verder neemt de Enschedese brouwer de verkoop, marketing en distributie voor Miller Genuine Draft in Nederland en Frankrijk ter hand. Dat hebben de twee bierbrouwers dinsdag bekendgemaakt.

De Grolsch-brouwerijen in Enschede en Groenlo zullen Miller Genuine Draft, het biermerk van Miller, gaan brouwen en de blikjes en flesjes vullen. Miller-bier wordt in meer dan honderd landen verkocht. Grolsch wil niet zeggen om welke volumes het gaat. ‘We geven geen cijfers’, aldus een woordvoerder. De overeenkomst is volgens hem een invulling van de nagestreefde winstgroei van 5 tot 7 procent.

Lange adem
De commerciële samenwerking in Nederland geldt voor tien jaar. ‘Het opbouwen van een merk is een proces van lange adem.’ Het brouwen en afvullen van de Amerikaanse pils doet Grolsch in eerste instantie voor vier jaar. Grolsch is ‘trots’ dat Miller het oog op de Twentenaren heeft laten vallen. ‘We zijn gekozen op onze kwaliteit als brouwer en op onze verkoopkracht in voor Miller belangrijke groeimarkten als Nederland en Frankrijk.’
Nu kan Grolsch zijn distributienetwerk verder uitbreiden. Miller wil groeien op het vasteland van Europa. In het Verenigd Koninkrijk heeft het Amerikaanse merk al voet aan de grond. Het bier wordt daar gebrouwen door Scottish Courage. Grolsch gaat ook brouwen voor de Duitse markt en mogelijk op termijn ook voor andere landen. In Zwitserland vindt de productie plaats door Brauerei Eichof.
Miller is onderdeel van Philip Morris en is de op een na grootste brouwerij van de Verenigde Staten met een bierproductie van 50,7 miljoen hectoliter in 2000. Miller beschikt over zeven brouwerijen.

Reageer op dit artikel