nieuws

Hilton bedolven onder afscheidsgroeten

Horeca

Directeur R. Payer van het Hilton Hotel in Amsterdam schat dat tussen de tien- en vijftienduizend mensen de afgelopen dagen de plaats hebben bezocht waar Herman Brood is overleden.

Mensen kwamen zowel overdag, als ’s nachts langs. ‘De sfeer bleef daarbij altijd rustig, ingetogen.’ Dinsdag heeft hij samen met Broods familie de bloemenzee bij het hotel weggehaald. ‘Het is nu over, vinden ze.’

Elfde boek
De familie wil alle kaartjes en brieven in boeken plakken en bewaren. Ook de inmiddels al tien tot in de hoekjes volgeschreven condoleanceboeken gaan naar de familie. Een elfde boek stond woensdag nog bij de ingang van het hotel. Als dat vol is, is het afgelopen. Maar ook als daarna nog een blijk van respect of medeleven binnenkomt, zal het hotel deze doorspelen naar de familie, waar Payer persoonlijk mee bevriend is. Zo komen er ook nog steeds kaarten en brieven per post binnen.

Vriend
Herman Brood maakte vorige week woensdag een eind aan zijn leven door van het dak van het Hilton Hotel te springen. Brood was daar een regelmatige, graag geziene gast en persoonlijke vriend van directeur Payer. Afgelopen maandag werd Brood onder grote belangstelling in Amsterdam gecremeerd.

Reageer op dit artikel