nieuws

‘Horeca draait teveel Engelse muziek

Horeca

Het uitgaansleven van Den Haag moet een nieuwe discotheek krijgen waar Arabische, Surinaamse en Turkse muziek wordt gedraaid. Dat was dinsdagavond een van de uitkomsten tijdens een bijeenkomst van de jongerenraad in Den Haag.

Het idee voor een multiculturele uitgaansgelegenheid was afkomstig van Ibrahim Astitou (17), die actief is in een jongerenorganisatie in de Schilderswijk. Alle aanwezige jongeren waren het met Astitou eens dat het uitgaansleven meer kleur moet krijgen.
De jongerenraad organiseerde de bijeenkomst om te praten over het slechte imago dat het Haagse uitgaansleven heeft. Volgens de raad zijn er te weinig grote discotheken en moeten ondernemers meer kans krijgen om deze te bouwen.

Dollartekens
Volgens veel van de jongeren wordt Engelstalige muziek doodgedraaid in de horecagelegenheden. ‘Als je elke dag patat eet, vind je het ook niet meer lekker’, zei Astitou. Tijdens de bijeenkomst pleitte een projectontwikkelaar voor zijn plan om in de wijk Laakhaven een groot uitgaanscomplex te bouwen bij het al bestaande winkelcentrum Megastores. Het complex moet bestaan uit een megabioscoop en een discotheek met zalen voor verschillende doelgroepen. Volgens Astitou vond de ondernemer het een goed plan om Turkse, Surinaamse en Arabische muziek te draaien in zijn horecagelegenheid. Astitou: ‘Hij zat echt met dollartekens in zijn ogen te luisteren.’

Reageer op dit artikel