nieuws

Nederlander drinkt minder koffie

Horeca

De consumptie van koffie loopt terug, die van thee stijgt. De Nederlander dronk vorig jaar 151 liter koffie (drie kopjes per dag), ruim drie liter minder dan in 1999. Dit blijkt uit het jaarverslag van de Nederlandse koffiebranders en theepakkers (VNKT).

De positie van Nederland op de wereldranglijst van koffiedrinkers blijft onveranderd: de vijfde plaats. Finland, Zweden, Noorwegen en Oostenrijk gaan voor. Koffie blijft in Nederland ook de meest gedronken drank, op leidingwater na.

Uit het verslag van de VNKT blijkt verder dat 44% van alle koffie buitenshuis wordt geconsumeerd. In 1999 was dit nog 41%. Het aandeel espresso in de buitenshuismarkt bedraagt 1/3 van alle koffieconsumpties.

Thee was vorig jaar goed voor 97 liter per hoofd van de bevolking (twee kopjes per dag), twee liter meer dan in 1999. Ook hier een vijfde plaats op de wereldranglijst, na Ierland, Engeland, Turkije en Japan.

Haal meer uit koffie. Hoe? Kijk in het koffiedossier.

Reageer op dit artikel