nieuws

Nieuw wereldrecord hotdogs eten

Horeca

Een 23-jarige Japanner heeft in twaalf minuten vijftig hotdogs naar binnen gewerkt. Hij heeft daarmee een nieuw wereldrecord gevestigd.

Tijdens een wedstrijd in New York verbeterde Takeru Kobayashi het record van zijn landgenoot Arai Satama, die vorig jaar ruim 25 hotdogs verorberde. Satama eindigde dit jaar als tweede. Hij verbeterde zijn eigen record weliswaar, maar bleef met 31 stuks ver achter Kobayashi. In totaal deden twintig mensen uit de hele wereld mee. Zij waren als besten naar voren gekomen uit voorrondes die al eerder werden gehouden.
De wedstrijd werd voor de 86e keer gehouden bij hotdogzaak Nathans’ Famous in New York. De winnaar krijgt een mooie trofee mee naar huis en mag bovendien een jaar lang gratis hotdogs van de Nathan’s Famous eten. Ook krijgt hij een fel begeerde mosterdkleurige riem van de organisatoren.

Reageer op dit artikel