nieuws

Spaanse overheersing

Horeca

Persbericht: NH Hoteles neemt Golden Tulip over. Wat? Dat hebben we vorig jaar toch al gehad? Verwarring alom. Hou zit het nou precies?

Het Spaanse NH Hoteles heeft licentierechten gekocht voor de namen Golden Tulip en Tulip Inn. Die waren in handen van Pegasus Solutions, marktleider in reserveringstechnologie. Hiermee heeft NH Hoteles de franchiseorganisatie Golden Tulip Worldwide overgenomen. Daaronder vallen 337 hotels in 250 steden in 50 landen. Zelfstandige bedrijven die de naam Golden Tulip of Tulip Inn voeren.Vorig jaar nam NH Hoteles de Krasnapolsky Hotels & Restaurants over. Tot die bedrijven behoren 65 hotels die als Golden Tulip of Tulip Inn onder de naam Golden Tulip Hotels door Krasnapolsky worden geëxploiteerd. Dat had alles te maken met een eerdere fusie van Krasnapolsky met de exploitatiemaatschappij Golden Tulip International. Hotels die dus ook Golden Tulip of Tulip Inn heten, maar die door Golden Tulip zelf werden geëxploiteerd. De organisatie Golden Tulip Worldwide, die nu is overgenomen, exploiteert zelf geen hotels, maar verleent de licentie voor het gebruik van de naam en biedt daarbij een pakket diensten aan. NH Hoteles heeft nu volledige controle over de merknamen Golden Tulip en Tulip Inn.

Reageer op dit artikel